אתם נמצאים בעיצומו של משבר, שנחשב למשני בחריפותו רק לאובדן אהוב קרוב.
אתם חשים, מטבע הדברים, מתח, חוסר ודאות וכאב גדול על השבר בשלמות הבית שהיה שלכם.
תחושות של כעס, תסכול ובלבול מלוות אתכם יחד עם חוסר ודאות בקשר לעתיד: איך נסתדר?
מה יהיה עם הילדים? מה יקרה עם הרכוש שלנו?
אפשר לצלוח את המשבר הזה בדרך חכמה, בונה וחסכונית בפן הכלכלי, אשר תבטיח, קרוב לוודאי,
התנהלות עתידית בדרכי שלום בתוך המשפחה.
הדרך בה תנהלו את הפרידה ביניכם, תקבע את הדרך בה יתנהלו שארית חייכם.
פגישה ראשונה – פגישת היכרות שמטרתה לבחון האם יש כימיה בין הצדדים. תהליך הגישור הוא מורכב ואינטימי, ויש חשיבות להתאמה בין המגשר ובני הזוג. הפגישה היא ללא עלות וללא התחייבות.
פגישות גישור – חלקן עם שני בני הזוג, וחלקן עם אחד מהם, הכל לפי העניין ולפי הצורך. בפגישות הגישור דנים ומגיעים להסכמות בסוגיות הבאות:
* אחריות הורית והסדרי ראייה – מה יהיו הסדרי הראייה בימי חול, סופי שבוע וחגים? מה יהיה אופן הוצאת הילדים לחו”ל? דרך חינוכם של הילדים ועוד.
* מזונות ילדים – האם ישולמו מזונות ילדים, על ידי מי מההורים ובאיזה סכום, בע”מ 919/15 שינה את חלוקת דמי המזונות במשפט הישראלי ונתן דגש נרחב לשוויונית וחלוקה צודקת של הנטל הכלכלי.
* חלוקת רכוש – מה יהיה חלקו של כל אחד מבני הזוג ברכוש וכיצד תתבצע העברת הבעלות על הרכוש.
הסכם – ההסכם כולל את הסכמות בני הזוג בכל הנושאים. את ההסכם אני מנסחת בהתאמה להסכמות שהושגו בחדר הגישור.
אישור ההסכם על ידי בית המשפט לענייני משפחה או לחילופין בית הדין הרבני.
טקס הגט בבית הדין הרבני.
אתם קובעים! בני הזוג קובעים את ההסדרים ביניהם, מתוך היכרות מעמיקה של הצרכים והרצונות שלהם, במקום שבית המשפט יקבע עבורם. השופט יכול להחליט מהי טובת הצדדים על פי ראות עיניו, ולעיתים זו אינה תואמת את ראות עיניהם של בני הזוג.
דוגמא אישית לילדכם. מצליחים לצלוח את תקופת המשבר תוך שמירה על היקרים לכם מכל ועל הערכים אשר מנחים אתכם.
קצר וזריז. הליך גישור קצר משמעותית מהליך בבית המשפט. גישור ממוצע עורך 10-15 שעות גישור בלבד.
עלות. הליך גישור זול משמעותית מהליך בבית משפט. הליך גישור טיפוסי יעלה לכל אחד מבני הזוג 5,000 עד 10,000 שח כולל מע”מ. הליך בבית משפט יעלה לכל אחד בין 40,000 ₪ ועד מאות אלפי שקלים.
פתרונות יצירתיים. במהלך גישור הצדדים יכולים להגיע לפתרונות יצירתיים שמתאימים בדיוק להם, אשר לא יתאפשרו בהליך בבית המשפט. לדוגמא: אפשרות של קינון (נסטינג) שבה הילדים נשארים בבית המשפחה, כל הורה שוכר דירה קטנה או ששני ההורים שוכרים דירה קטנה יחדיו, וכל הורה שוהה בבית המשפחה על פי לוח הזמנים שנקבע בין בני הזוג. פתרון זה מעניק לילדים יציבות.
חסיון. על ההליך חל חסיון, וכל הנאמר או הנכתב במסגרתו אינו יכול לשמש כראייה בהליך משפטי. החיסיון מעניק לצדדים חופש ביטוי, שכן אין חשש שהדברים ישמשו כנגדם בהליך משפטי. לכן החסיון מגביר את הסיכוי להגיע להסכם בהבנה.
צופה פני עתיד. מסמך הסכמות המייצר וודאות וביטחון באשר לעתיד לבוא.
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין הינו פתרון למקרים בהם אחד משני בני הזוג אינו מעוניין להתגרש ונמצא בתהליך בתחושת חוסר ברירה .
גישור להסכם שלום בית ולחילופין גירושין מאפשר דיאלוג שנותן מענה לשאלות המתעוררות , לחששות ולאי וודאות הכללית השוררת בין בני הזוג.
תהליך הגישור מתמקד באופן כללי בשני נושאים :
*הסכם גירושין
*הסכם שלום בית
ברוב תהליכי הגישור לשלום בית ולחילופין גירושין מתמקדים בתחילת התהליך בהסכם הגירושין, כשהרציונאל העומד מאחורי גישה זו הוא להסיר את החששות והאי וודאות מפני העתיד.
בשלב השני, משהתקבלו כל ההסכמות בין בני הזוג באשר להסכם הגירושין מתמקדים בשלום הבית מתוך הנחה שעננת האי וודאות הוסרה מעל ראשי בני הזוג וניתן לנהל דיאלוג מכבד ורגוע יותר בדבר הסכם שלום בית.
בני הזוג משתפים בציפיות ובצרכים של כל אחד מהם וקובעים כללי התנהגות מחודשים ליצירת מסגרת חיים משותפת ברורה ומעוגנת בהסכם.
ההסכמות וההבנות שהגיעו אליהם בני הזוג מעוגנות בהסכם שלום בית ולחילופין גירושין אשר יועבר לאישור בבית משפט לענייני משפחה.